olimpijada

V torek, 8.5.2018, sta se ekipi učencev 4.a in 4.b razreda pridružili še 17 ekipam četrtošolcev na 13. predtekmovanju Otroške varnostne olimpijade v Veliki Nedelji.  190 četrtošolcev  se  je pomerilo v  prepoznavanju, preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij.  Pokazali pa so tudi, kako spretni so in kako dobro jim gre od rok timsko delo.

Učenci so pod vodstvom mentoric tekmovali v 4 igrah, kjer so se izkazali v znanju teoretičnih vsebin o varnosti, sestavljanju logotipov različnih služb, vožnji s kolesom in  zbiranju vode z gasilskimi veščinami.

Med samim tekmovanjem  so se otrokom predstavile različne službe, ki skrbijo za varnost: gasilci, reševalci, vojaki, predstavniki civilne zaščite, policijska enota z dvema  konjema in policijskima psoma.

Ekipa učencev iz Zavrča je dosegla zelo dobro 7. mesto, ekipa učencev iz Cirkulan pa 10. mesto. Oboji so z rezultatom zadovoljni.

Zelo pa so se izkazali tudi navijači, ki so pod vodstvom učiteljice Silve,  naše tekmovalce najbolj glasno spodbujali med tekmovanjem.

                                                                                                                                     Mentorici: Maja in Sergeja

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)