V torek, 13.3.2018, sva se jaz in sosošolec Lion Kokot z učiteljem Izidorjem Gnilškom odpravila na Ptuj na Otroški parlament. Parlament je potekal v prostorih Mestne hiše. Ko smo prišli je potekal uvodni del, kjer smo se vsi predstavili in razdelili v štiri skupine. Vsaka skupina je imela določeno temo o kateri smo najprej razpravljali v skupinah in povedali svoja mnenja nato je sledila razprava, kjer smo vsi aktivno sodelovali. Pogovarjali smo se o šolstvu in šolskem sistemu saj je bila navsezadnje to tema letošnjega otroškega parlamenta. Čas je hitro tekel zato smo na koncu samo še izžrebali dva, ki bosta občino Ptuj zastopala v Ljubljani. Potem so izbrali še dva in sicer po abecednem vrstnem redu in letos sem imela to srečo, da je na vrsti naša šola, zato grem tudi jaz skupaj z izžrebankama v aprilu v Ljubljano. Ta dan je bil vsekakor nova, pozitivna izkušnja, ki mi bo ostala v lepem spominu.

                                                                          Taja Potočnik, 7.a

V torek, 13.3 sva se jaz in sosošolka Taja Potočnik, z učiteljem Izidorjem Gnilškom odpravila na Ptuj, na otroški parlament v Mestni hiši Ptuja. Tam so nas porazdelili v skupine kjer smo imeli različne teme za razpravo na temo “Šolstvo in šolski sistem”. Vsaka skupina je obdelala del tega področja. Ob koncu smo ideje in predloge tudi predstavili.

Na koncu je še sledila razprava. Ob koncu smo izbrali dva predstavnika in določili še dva po abecednem vrstnem redu, ki bodo Ptuj in okolico predstavljali v državnem zboru v Ljubljani, na zasedanju parlamenta učencev slovenskih osnovnih šol.

Na ta dan sem slišal različnost mnenj učencev drugih šol. Pridobil nove izkušnje v poslušanju, razlagi z utemeljitvami, druženju. Domov sem odhajal bogatejši. Drugo leto pa spet.

Lion Kokot, 7.b

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)