Že od leta 2001 je 26.9. Evropski dan jezikov. V Evropi je približno 225 avtohtonih jezikov, kar je približno 3% vseh jezikov na svetu.

Kakor vsako leto smo se tudi letos na naši šoli odločili, da bomo obeležili ta dan. Ponovno smo se vključili v mednarodni projekt eTwinning: Let`s celebrate the European day of languages. Vrstnikom po Evropi smo se predstavili s pesmicami v slovenskem jeziku ter si izmenjali razglednice, ki smo jih naredili sami.

Letos imamo na šoli tudi učence, ki so se priselili od drugod. Tako so nam Ajla, Jusuf, Sabahudin, Rukija in Maid predstavili izštevanko in nekaj besed v svojem, bosanskem jeziku, Max pa nam je zapel pesmico in se predstavil v nemškem jeziku.

Razen tega, da so učenci spoznali kar nekaj novih besed, so se v 1. triadi tudi naučili pesem Hello to all children of the world (https://www.youtube.com/watch?v=2nYjGy_ZUG8). Učenci višjih razredov so spoznavali uporabne fraze v drugih jezikih (Kako si?, Koliko stane…?, Hvala., itd.). Obenem so spoznavali podobnosti in razlike v različnih jezikih.

Otroci radi spoznavajo nove reči in spoznavanje novih jezikov ter druženje z vrstniki od drugod, njihovo otroštvo izboljša in izpopolni!

Učiteljice tujih jezikov: Vesna Koren, Marjana Protner in Terezija Štumberger

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)