Pozdravljena šola, pozdravljeni učenci, pozdravljeni starši in vsi zaposleni!

Počitnice so se iztekle, sonce ne pripeka več s tako močjo, veter in dež pa že napovedujeta jesenske rime o šolskem zvoncu, ki kliče k resnemu in odgovornemu delu.

Mi smo pripravljeni, verjamem, da ste tudi vi pripravljeni na sodelovanje v novem šolskem letu, ki se pravkar začenja.

Še posebej izrekam dobrodošlico našim učencem 1. razreda in njihovim staršem. Gotovo je to za vas velik in pomemben dan. Verjetno vam po glavi rojijo takšne in drugačne misli, pričakovanja, tudi skrbi, a verjamem, da tudi veselje, radost in optimizem, saj se že poznamo in smo se eno leto že srečevali v oddelku vrtca na šoli.

Vi, učenci in učenke, pa bodite do sebe zahtevni in odgovorni. Marljivo in samostojno opravljajte svoje delo in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Naj vas vodi zavedanje, da je znanje vrednota in dragocenost, ki ju nosimo s seboj in nam ju ne more nihče vzeti. Res je sicer, da pot do tega cilja ni enostavna, a z resnim, odgovornim učenjem in s primernim vedenjem vam bo zagotovo uspelo.

Pomembno vlogo pri tem imate tudi vi, spoštovani starši. Zato, dragi starši, zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Spodbujajte jih, predvsem pa jim bodite vzor. Spremljate, jih, jih spoznavate, oblikujete in jim pomagate pri osebni rasti.

Strokovni delavci bomo poskrbeli za  kvalitetno vzgojno in izobraževalno delo z učenci, trudili se bomo za zdrav način življenja in delovanja šole. V svojem trudu pa bomo uspešni le, če boste učenci sprejemali znanje, veščine in vrednote, ki vam jih bomo ponujali učitelji in drugi strokovni delavci.

Želimo si ustvarjalnega sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki je vedno  znala prisluhniti predlogom, ki peljejo k bogatitvi programa vzgoje in izobraževanja.

Naj končam z verzi gospoda Toneta Pavčka, ki pravijo:

Na svetu si, da gledaš sonce,
na svetu si, da greš za soncem,
na svetu si, da sam si sonce –
in da s sveta odganjaš sence.

                                                                                                                      Ravnateljica
Suzana Petek

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)