dan_sole_zavrcV četrtek, 27. oktobra 2016, smo učenci in delavci šole ter vrtca praznovali svoj praznik, dan šole. Obeležili smo ga s kulturno prireditvijo z naslovom Svet, v katerem želim živeti. Vsak razred in tudi vrtec je ob pogovoru poslikal pano, ki je kot del scene predstavljal otroške želje, upanja in pričakovanja, kako bi želeli v prihodnje živeti.

Z Malim princem smo skozi prireditev spoznali, da se  v njem se skriva mnogo življenjskih resnic, na katere ljudje v vsakdanjem vrvežu pozabljamo. Z odraščanjem nas slepijo napake in strasti, zato ne znamo gledati s srcem, drug od drugega smo oddaljeni. Lisica pa nas v pogovoru z Malim princem spomni, da je treba gledati s srcem in da je bistvo očem nevidno. Ljudje pa danes pogosto sodimo druge samo glede na njihovo zunanjost, kakšni so po srcu, nas ne zanima. Otroci pa si želijo vse prej kot to, vedrine, svobode in pogleda v boljši svet.

V svoje vrste smo povabili tudi plesalce iz  OŠ Gorišnica. Predstavili so se s plesno točko je NE, NE GREM V ŠOLO in poželi bučen aplavz.

Neklaj slikovnih utrinkov iz dneva šole.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)