simbioza-text

V ponedeljek, 16. maja 2016, je v Grand hotelu Bernardin v Portorožu  OŠ Cirkulane-Zavrč v družbi še nekaterih šol prejela naziv Simbioz@ šola. Podelitev je potekala v okviru velike Microsoftove NT konference z več kot 1500 udeleženci.

Na OŠ Cirkulane-Zavrč so v okviru projekta Simbioza v jesenskih mesecih vključili starše in stare starše k pouku športne vzgoje. Izkušnja je bila izjemno dobra za vse udeležence in jo bodo vsekakor še ponovili, pravi koordinator Mitja Vidovič. V spomladanskih mesecih pa so na šoli izvedli računalniške delavnice za starejše, katerim mentorji so bili učenci-prostovoljci. Te delavnice je koordiniral in vodil učitelj Janez Zupanič.

Tudi sicer na OŠ Cirkulane-Zavrč izvajajo veliko aktivnosti v okviru medgeneracijskega sodelovanja, dejavnosti potekajo že od od vrtca naprej. Sodelovanje med generacijami vključujejo na raznih delavnicah, dnevih dejavnosti, prireditvah in projektih, največji medgeneracijski projekt pa je vsekakor prireditev Pohod prijateljstva, o kateri smo pred časom že poročali.

S pridobitvijo naziva Simbioza Šola Osnovna šola Cirkulane-Zavrč izkazuje, da podpira medgeneracijsko sodelovanje, da se zaveda pomembnosti prenosa znanja s starejših na mlade in gradnje prihodnosti, ki bo lepša za vse generacije. Šola s sodelovanjem v programu bogati svojo ponudbo in vzgaja nove generacije aktivnih posameznikov, ki se zavedajo družbene odgovornosti. Povezuje lokalno okolje in sodeluje pri premagovanju družbenih problemov.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)