plesalci

V petek, 13. maja 2016, se bo otroška folklorna skupina  Zavrč udeležila 20. državne revije ljudskih pesmi, plesov in običajev PIKA POKA POD GORO v Kulturnem centru v Rogaški Slatini. Ta dan bo zastopala našo šolo OŠ Cirkulane-Zavrč in Občino Zavrč. Vabljeni, da se jim pridružite kot gledalci in  s tem pripomorete k pozitivni energiji.

Mladi folklorniki so skozi vse šolsko  leto pridno plesali, peli in ohranjali ljudske običaje, ki so se navezovali na praznike in ljudske navade. S svojimi nastopi so razveseljevali ljudi na šolskih prireditvah in po domovih upokojencev.

V mesecu marcu so se vrstili številni prazniki. Predvsem so jih bile deležne mame, babice, žene in dekleta. V domu upokojencev v Ormožu v tem čudovitem mesecu praznujejo tudi rojstni dan in tudi letos so obeležili obletnico ustanovitve. Mladi folklorniki so z nastopom ogreli srca varovancem doma upokojencev v Ormožu in jim skupaj z ravnateljico Suzano Petek čestitali in zapeli ob jubileju. V prazničnem mesecu, decembru so obiskali tudi dom starejših občanov v Ptuju in na Teznem. V obeh domovih so zaplesali praznični venček, zaigrali in zapeli lepe slovenske pesmi. Stekla je tudi beseda o praznovanju nekoč pri varovancih doma, folklorniki pa so si ob tem oplemenitili zanje o starih običajih in navadah. Folklornikom sta se pridružili s svojim programom učenki iz 5.b razreda in Nejc Kralj s harmoniko in žametnim petjem.

Folklorniki skupaj z mentorico Janjo Solina Črnivec in zunanjo sodelavko Danico Zelenik želimo vsem, da v mesecu maju veliko pojete, plešete in se od srca nasmejite prijetnim stvarem.

Mentorica: Janja Solina Črnivec

 

(Skupno 555 obiskov, današnjih obiskov 1)