ŠOLSKE KNJIŽNICE SO ZAKON!

V slovenskem prostoru – Sloveniji in zamejstvu – bo projekt izpeljala Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Središče letošnjega gesla »ŠOLSKE KNJIŽNICE SO ZAKON!« opozarja na pomen šolskih knjižnic.

Šolske knjižnice so nujno potrebne pri razvoju učnih spretnosti in pri razvoju kritičnega mišljenja.

Mednarodni mesec šolskih knjižnic bomo praznovali tudi v naši šolski knjižnici. Zadišalo bo po pravljicah, pesmicah, ugankah, morda bomo katero od pesmic tudi zapeli.

Izvajali bomo torej pravljične urice (tudi v vrtcu), izdelovali knjižne kazalke, pripravili razstavo knjižnih kazalk šolske knjižničarke (glej pano v šolski knjižnici), se pogovarjali o najljubših (naj) knjigah in jih priporočali v branje svojim sošolcem in prijateljem, sodelovali v reševanju knjižne uganke meseca oktobra (na temo gesla mednarodnega meseca šolskih knjižnic), pripravili razstavo knjižne zbirke Čebelica, ene najstarejših knjižnih zbirk pri nas, ki je prinesla med mlade bralce že več kot štiristo knjig kakovostnega branja za otroke…

V mesecu oktobru praznuje svoj 40. rojstni dan Maček Muri in ne boste verjeli, Pika Nogavička jih ima že 70. Sedemdeset letnico pa letos praznuje tudi otroška revija Ciciban.

POJDIMO SKUPAJ TJA, KJER SO PRAVLJICE DOMA!

Marica Zebec, šolska knjižničarka

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)