Svecana_Obljuba

Tradicionalni sprejem prvošolcev v šolsko skupnost ali kot radi rečemo, dan malih in velikih prijateljev, je bil danes na lokaciji šole v Cirkulanah.

Tako kot vsako leto smo tudi letos v času tedna otroka imeli sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost na lokaciji Cirkulane.
Učenci so pripravili kratek kulturni program katerega so popestrili mali in veliki prijatelji. Prvošolci so s kratko zaobljubo svečano prisegli, da bodo pridni in delavni učenci vseh devet let, s seboj domov pa so poleg diplome odnesli še majhno darilo velikih prijateljev »sovico«, ki je simbol znanja in modrosti.
Mentorica šolske skupnosti na lokaciji Cirkulane: Milena Mali

Danes, 6.10.2015, smo prvošolčke sprejeli v šolsko skupnost. S svojimi ”velikimi prijatelji« so zapeli nekaj pesmic in zaplesali. Nastopali so tudi drugi učenci. Po uspešnem nastopu so dobili diplome, potem pa so se še v jedilnici posladkali z sladoledom in palačinkami. Po malici smo se odpravili v razrede in se igrali razne namizne igre. Ta dan smo bili vsi srečni saj so tako potekle štiri šolske ure!
Primož Krajnc

V OŠ Cirkulane-Zavrč je bil sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost. Vsak učenec 9.a razreda si je na začetku leta izbral svojega malega prijatelja. Sam imam dva prijatelja – Matica in Lidijo. Sprejem se je odvijal v turistično-prireditveni dvorani v Cirkulanah. V dvorani smo se zbrali ob 10. uri. Potekala je kratka proslava v kateri so nastopali 3., 4., in 9. a z malimi prijatelji iz 1. razreda. S prvim razredom smo zaplesali in zapeli pesem. Po končanih nastopih so prvošolčki dobili diplome. Po prireditvi smo se še skupaj fotografirali. Potem smo skupaj odšli v jedilnico, kjer so nam kuharice pripravile palačinke s smetano in sladoledom. Bilo je slastno. Ko smo se posladkali smo šli s prvim razredom v njihov razred, kjer smo se z njimi malo poigrali. Izročili smo jim tudi majhna darilca, ki smo jih izdelali. Bili so jih zelo veseli. Po končanem igranju smo se vrnili k pouku. Dan je bil zelo zabaven.
Aljaž Petrovič

Danes smo sprejeli prvošolčke v šolsko skupnost. Drugo šolsko uro smo se devetošolci odpravili k našim malim prijateljem. Mali prijatelji so nas »veselo« sprejeli in odpravili smo se v večnamensko dvorano kjer so nas že pričakovali. Jaz in moja dva mala prijatelja Alex in Tibor sta bila zelo vznemirjena. Odpravili smo se na oder, kjer so nas sprejeli z aplavzom.
Za ta dogodek je celotna šola pripravila kratek program. Po končani prireditvi smo se z našimi malimi prijatelji odpravili v jedilnico, kjer so nam kuharice pripravile odlično malico s sladico. Po sladici smo se odpravili v prvi razred. Tam smo se igrali s prvošolčki do konca 4.ure.
Amadej Fridl

Sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost je potekal po prvi uri pouka. Ko se je prva ura končala smo šli devetošolci v prvi razred po naše male prijatelje. Moja mala prijatelja sta Teo in Vito. Potem smo jih odpeljali v telovadnico. Predstava se je začela. Najprej je mladinski pevski zbor zapeli pesem. Nato so prišli 3.a razred zapet pesem, ko so končali so nastopili 4.a in c razred. Predstavljali so Piko Nogavičko.
Nato smo na oder šli 9.a razred in naši mali prijatelji. Nastopali smo s pesmijo ˝Ko si srečen˝. Ko smo končali z našim nastopom nas je nagovorila ravnateljica Suzana Petek. Ko se je naša predstava končala so nam kuharice pripravile presenečenje z sladico. Bilo je zelo slastno. Ko smo se najedli smo se šli igrat z našimi malimi prijateljčki. Bilo je zanimivo.
Blaž Bratušek

Prejem prvošolčkov v šolsko skupnost 2015/2016 je potekalo, 6.10. 2015, ob 9:00. Prireditev je potekala dokaj brez težav in tudi večjih zapletov ni bilo.
Prireditev se je začela z prihodom malih in velikih prijateljev v dvorano. Otroški pevski zbor je zapel nekaj pesmi za male prijatelje, ko so z tem zaključili so se četrtošolci predstavili z zabavno igro Pika Nogavičke. Po predstavitvi razreda so prvošolci prišli na oder in nam zapeli pesem »Ko si srečen«.
Potem so učenci 1. razreda dali zaobljubo, ter sprejeli diplome.
Uroš Krajnc

(Skupno 747 obiskov, današnjih obiskov 1)