Osnovna šola Cirkulane-Zavrč že leta daje velik pomen športu. Poleg rednega programa športne vzgoje se na šoli odvija veliko drugih športnih aktivnosti, kot so šole v naravi, projekti (Zdrav življenski slog, Popestrimo šolo, Krpan, Zlati sonček, Rad igram nogomet,…), izbirni predmeti, športni popoldnevi, Pohod prijateljstva, Judo krožek, odbojkarski krožek, Šolski plesni festival in Šolska športna tekmovanja…

Učenci zelo radi tekmujejo, zato se s šolskimi ekipami pogosto udeležujemo športnih tekmovanj, predvsem v tistih športnih panogah, ki jih bolj intenzivno gojimo na naši šoli, to pa so atletika, nogomet, odbojka, judo in ples.

20150526 135222

Nogometna ekipa učencev letnik 2004 in mlajši

Letošnje leto je bilo izjemno bogato z dosežki posameznikov in ekip. Da bo sezona uspešna je pokazal že začetek. Nogometna ekipa dečkov je jeseni zmagala na tradicionalnem turnirju za Zlatkov pokal v Leskovcu. Ekipa mlajših dečkov je v mesecu decembru osvojila odlično drugo mesto na mednarodnem turnirju v Lepoglavi na Hrvaškem. Ekipa starejših deklic je osvojila 3. mesto na medobčinskem nogometnem tekmovanju in se s tem uvrstile na področno tekmovanje, kjer so prav tako končale kot tretje. Pokal za 3. mesto na medobčinskem tekmovanju so spomladi osvojile tudi mlajše učenke in ekipa učencev do letnika 2004.

Tudi atleti so nam prinesli kar nekaj kolajn. Manuela Rihtarič je bila tretja na jesenskem medobčinskem krosu v Vidmu, na zimskem atletskem pokalu na Ptuju so medalje osvojili Blaž Belšak, Nuša Štumberger in Nina Košak, na medobčinskem prvenstvu v atletiki Blaž Belšak (1. mesto), Kristjan Majcenovič, Natalija Pauko, Nika Fijan (vsi 3. mesto). Na področnem tekmovanju je Blaž Belšak potrdil zlato medaljo v teku na 60m.

Izjemne rezultate dosegajo naši judoisti, ki v okviru judo krožka in Judo kluba Drava Ptuj vadijo v vse večjem številu. Že na področnem prvenstvu v judu so osvojili veliko posameznih kolajn, skupno pa so bili tretji. Še boljši smo bili na državnem prvenstvu v Kopru, kjer smo dosegli ekipno 2. mesto ter 4 posamezne kolajne (Rihtarič, Zadravec, Letonja, Majhen Bednjički).

Na podlagi doseženih rezultatov smo izbirali tudi NAJ ŠPORTNIKA ŠOLE 2015. To je postala Viktorija Zadravec (8.a), drugo mesto je osvojil Blaž Belšak (9.a), tretje pa Nika Fijan (8.b)

Vsi ti rezultati so dokaz, da na šoli veliko vlagamo v šport in hkrati pomenijo obvezo in spodbuda, da se trudimo še naprej!

Avtorji: športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)