Pa smo jo spet iskali! Zvezdo mednarodne glasbeno pevske prireditve v nemškem jeziku “Talentshow – Max sucht den Superstar 2015”, ki jo je ob podpori združenja EKULT – Europäischer Kulturkreis, letos že petič organizirala OŠ Cestica na sosednjem Hrvaškem. Na pot za srečo so se tokrat kot edini predstavniki Slovenije odpravili štirje učenci naše šole. Uspešen in že dobro poznan harmonikar in pevec Nejc Kralj in bas kitarist Blaž Bratušek, ki sta z odlično izvedbo Avsenikove pesmi »Beim Stelldichein in Oberkrain« (Otoček sredi jezera) navdušila do zadnjega kotička napolnjeno športno dvorano na Cestici. Kot člana žirije, ki je odločala o zmagovalcu, pa sta svojo nalogo odgovorno in uspešno opravila Karolina Majhen Bednjički in Žan Levičnik. Program je bil pester in zanimiv, konkurenca pa močna. Učenci iz kar 24 šol so v soju žarometov, luči in drugih efektov pokazali svoje pevske, plesne, igralske in druge talente v nemškem jeziku. Dogajanje pa je doseglo vrhunec med glasovanjem žirije. Našim predstavnikom iskreno čestitamo za doseženo 4. mesto.

Cilji projekta so popularizacija nemškega jezika kot nam geografsko najbližjega svetovnega jezika, krepitev jezikovne zavesti in opogumljanje posameznika pri uporabi tujega jezika v javnosti. Hkrati pa je prireditev učencem odlična priložnost za druženje, navezovanje novih stikov in prijateljstev ter morebitnih sodelovanj v novih projektih. Kot pravi Krešimir Golub, glavni organizator letošnje prireditve, prav s takimi projekti udejanjamo temeljno evropsko idejo pod motom » Združeni v različnosti.«

Polni novih vtisov, zadovoljni in prijetno utrujeni, smo se v petek, 15. 5. 2015, pozno zvečer vračali proti domu v Slovenijo, v Cirkulane. Preden smo se razšli pa smo bili enotni: Naslednje leto gremo spet!

Mentorici: Terezija Štumberger in Vesna Koren

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)