Za tokratno srečanje mladih pohodnikov,  njihovih mentorjev in spremljevalcev smo izbrali pohod ob gradu Borl do šole v Zavrču. Pohod smo izpeljali v soboto, 25. aprila 2015, v prelepem sončnem dnevu, ki nas je kar klical v objem prebujene narave.

Na dvorišču gradu Borl smo se pričeli zbirati po 8.30 uri. Uvodoma nas je pozdravila ravnateljica OŠ Cirkulane-Zavrč gospa Suzana Petek, ki je predala besedo grajskemu gospostvu Sauer. Zbrane sta pozdravila in nagovorila zgodovinska lika – grof Jurij Friderik in grofica Marija Barbara Sauer z gradu Borl v govorice preteklega časa in z izbranimi besedami, ki nam dajo misliti danes.

V spremstvu vodnikov in mladinskih voditeljev PD Cirkulane, smo krenili na pot proti Zavrču.

Najprej od izhodišča po asfaltirani cesti do vinogradov kjer smo se po kolovozni cesti spustili v gozd in po vznožju Velikega vrha po Malem šlogu in nato po Velikem šlogu  nadaljevali proti Hrastovcu.

Pot skozi prebujen gozd, cvetoči čemaž, je hitro minila in kar naenkrat smo bili pri znameniti cerkvici Device Marije v Zavrču. Nekaj podatkov o njej in zakaj je sploh zgrajena v neposredni bližini farne cerkve sv. Miklavža v Zavrču ni bilo odveč. Do našega cilja  šole v Zavrču ni bilo več daleč.

Šolska kuharica nam je pripravila okusno enolončnico, ki se je po prehojeni poti odlično prilegla. Nadaljevali smo na zunanjih površinah šole kjer smo prijetno poklepetali in druženja popestrili z gibalnimi igrami.

Nekaj slik na spletnem albumu projekta Dvig SKK

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)