ikonca

1. decembra 2014 je na naši šoli potekal že drugi tehniški dan. Učenci so ga pričeli z navdušenjem in v zraku je bilo čutiti nekaj predprazničnega …

Učenci 1. a razreda so pridno izdelovali voščilnice, praskanke in okrasne smrečice z bleščicami. Voščilnice so pobarvali in okrasili z zimskimi in prazničnimi motivi, za smrečico pa so potrebovali karton, ki so ga oblepili z volno, za piko na i pa so dodali še bleščice. Praskanko so izdelali tako, da so papir pobarvali z jajčno barvo in jo kasneje izpraskali. Učenci drugega razreda so ravno tako izdelovali voščilnice z zanimivimi motivi ter mini Božičke iz tulcev. V tretjem razredu so oblikovali voščilnice, na katerih so izstopale snežinke in smrečice. Za izdelavo so uporabljali kolaž papir. Kasneje so prišle na vrsto še praznične lučke, ki so nastale s pomočjo napihnjenega balona, ki so ga oblepili z vrvico ali volno, pustili stati, da se je vse posušilo in ga kasneje prebodli. Dobili so krasne praznične lučke. Učenci petih razredov so izdelovali božično drevo in voščilnice. Drevo so izdelali iz koščkov narezanega lesa, ki so ga pozneje prebarvali in vanj naredili luknje, da so koščke povezali v celoto, v božično drevo. Zelo domiselno in posebno. Presenetili so nas z voščilnicami, ki so jih krasili raznobarvni gumbki.

Delo na šoli je potekalo umirjeno, učenci so se potrudili pri svojih izdelkih, saj bodo le-ti razstavljeni na sejmu ob prazniku sv. Barbare in na bazarju po praznični prireditvi Praznikom naproti, ki bo v Cirkulanah 9. decembra, v Zavrču pa dva dni kasneje.

Andreja Štumberger, 7. a

Nekaj slik

Ponedeljek, 1. decembra, smo v šoli imeli tehniški dan in tako razigrano zakorakali v veselja poln decembrski čas. Otroci so se na ta dan pripravljali že nekaj časa. Imeli so različne naloge, v šolo prinesti naravne materiale, ki so jih nabrali v bližnjem gozdu, barvice, škarje … Ker je to čas praznovanja, velikih želja in iskrivih pogledov, so tudi bleščice pogost dodatek na različnih dekorativnih izdelkih. Vendar preveč bleščavosti lahko zaslepi in nastane »kič«. Ravno zaradi tega smo se odločili, da damo poudarek izdelkom iz naravnih materialov in blaga, otroci pa so izdelali tudi nekaj pristnih novoletnih voščilnic. Nad izdelanim smo bili vsi navdušeni, najbolj pa učenci, saj se nekateri niso mogli načuditi, kaj vse je nastalo izpod njihovih rok. Tudi fotografije zelo zgovorno kažejo, da so nasmejani otroški obrazi največje zadovoljstvo in bogastvo nas vseh.

Petra Purgaj, učiteljica slovenščine

Nekaj slik

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)