ikonca

V torek, 21. oktobra, smo se učenci, učitelji, starši, naši prijatelji in še kdo udeležili pohoda prijateljstva 2014. Pred šolo smo se zbrali ob 8.15. V uvodu so nas pozdravili učiteljica športne vzgoje Maja Tašner, vodja pohoda Janez Zupanič ter naša ravnateljica, ga. Suzana Petek. S pozdravnim govorom smo pričeli naš projektni teden pred jesenskimi počitnicami.

Potem smo šli k lipi, našemu drevesu prijateljstva, in skupaj zapeli slovensko himno. Razvrstili smo se po razredih in se podali na pot. Pot je potekala mimo pokopališča, ob gozdu, nato smo pri tovarni ADK prečkali glavno cesto in šli po stranski cesti proti cerkvici sv. Ane. Med potjo smo se okrepčali s sendviči, jabolki, čipsom in ostalimi dobrotami, ki smo jih imeli v nahrbtnikih. Ko smo pomalicali, nas je čakal še zadnji vzpon. Seveda smo ga vsi premagali in pred nami se je prikazala cerkev sv. Ane v vsej svoji lepoti. Tako smo naredili še nekaj korakov in že smo bili na cilju. Tam smo se odžejali in okrepčali s sirovimi štručkami in jabolki. Po malici smo se pogovarjali, družili, igrali nogomet … Pridružili so nam se še učenci in njihovi starši iz Zavrča. Po dobri uri druženja smo se v zmanjšanem številu podali po isti poti nazaj proti šolam.

Pohod je bil lep, zabaven in koristen za naše zdravje. Spremljalo nas je sonce, tako da si lepšega dneva ne bi mogli želeti. Upam, da se drugo leto vidimo v še večjem številu.

Nekaj slik                                                                                                                                                                                                                                                                 Mateja Golc, 7. a

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)