ikonca      

V sredo, 22. 10. 2014, smo v okviru projektnega tedna izvedli prvi tehniški dan na naši šoli. Mlade novinarke smo se odločile, da ga vzamemo pod drobnogled. Ogledale smo si delo po razredih in naredile nekaj lepih fotografij.

Zbrale smo se ob 10. uri in kot prve obiskale učence 9., 8. in 6. razreda. Poslikavali so panjske končnice. Pri delu so uporabljali tempera barve. Pri izbiri motivov so bili zelo domiselni. Učenci 7. a razreda smo izdelovali čebelice in satovje. Za čebelice smo uporabili večjo plastenko, peno za krila, usnje za nos, usta in oči ter izolir trak za proge na telesu. Za satovje pa šeleshamer in lepilo. Zatem smo se odpravile v 5. razred, kjer so izdelovali zaboje za sadje. Učenci so bili zelo spretni pri delu in v razredu so glasno odzvanjali udarci kladiv po žebljičkih. Lahko smo si predstavljale, kot da smo v kakšni lesarski delavnici. V 4. razredu so izdelovali manjše lesene škatlice za suho sadje, ki so jih kasneje okrasili z različnimi motivi. V 3., 2. in 1. razredu pa so oblikovali in barvali sadje in čebelice. Za sadje so uporabljali zmečkani papir, ki so ga nato skaširali ter pustili nekaj dni, da se je posušil. Izdelovali so jabolka, slive, grozdje, hruške … Za čebelice so uporabili tulce, ki so jih oblepili z rjavim in rumenin papirjem, nanj zalepili žičke kot tipalke ter peno,ki je služila za krilca. Nastali so simpatični, domislni izdelki, učenci pa so se pri delu prav zabavali.

Izdelki, ki so nastali, so imeli svoj namen. Uporabili so se za dekoracijo v šoli in scensko postavitev ob prireditvi v Zavrču. Vsi izdelki so bili razstavljeni v Medeni in Jabolčni sobi, ki sta svoja vrata odprli v petek ob dnevu šole na lokaciji Zavrč.

                                                                          Andreja Štumberger, 7. a

Nekaj slik

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)