ikoncaSKK-logo126

Dana beseda zavezuje. Tako smo jo držali tudi na šoli in najuspešnejše učence prejnjega šolskega leta popeljali na nagradno ekskurzijo. Kako sta jo doživljala Zala in Igor preberite v nadaljevanju.

Ko sem se v četrtek, 18.9.2014, zjutraj zbudila, sem si umila zobe, se oblekla in se odpravila v šolo. Poslovila sem se od staršev ter šla v učilnico 5. a razreda. Počakala sem, da je zvonilo in si nadela jakno ter se obula. Šla sem ven skupaj z ostalimi učenci čakat avtobus. Odpravili smo se v Prekmurje.  Prvi postanek je bil v Pustolovskem parku v bližini Bukovniškega jezera. Ko smo prispeli, smo odšli z avtobusa in se odpravili do Pustolovskega parka. Najprej so se nam predstavili inštruktorji, nato so nam nadeli opremo za plezanje.

Predstavili in pokazali so nam, kako se moramo obnašati na plezalnih elementih. Vsi smo opravili tako imenovano črno stezo, ki je bila najlažja, nato pa še varno, ob koncu pa težje proge. V Pustolovskem parku imajo sedem unikatnih elementov, skupaj 58 elementov, kjer smo lahko preizkušali svoje plezalne veščine. Bilo je zelo zabavno, saj smo se preizkušali tako na lažjih, kot na težjih progah. Meni osebno je bila najbolj všeč modra proga. Preizkusila sem tudi zeleno progo, a mi žal ni uspela. Ko smo se naplezali, smo pojedli nekaj iz nahrbtnika ter odšli na avtobus. Podali smo se proti Goričkemu. Med vožnjo smo se pogovarjali in poslušali glasbo. Prispeli smo na Goričko v Doživljajski park Vulkanijo. Ogledali smo si muzej, v katerem smo se najprej poigrali z vulkani, nekateri so si tudi kaj kupili. Razdelili smo se na dve skupini. Prva skupina je šla v muzej, mi smo si pa pogledali in spoznali nekaj o vulkanih. Podali smo se po lavini cevi, nato do kristalov in kar naenkrat smo vstopili v dvigalo, ki je bilo stekleno. Vodička je stisnila na gumb in peljali smo se vedno nižje ter postajalo je vedno bolj vroče. Izstopili smo iz dvigala, postalo je peklensko vroče in bilo je vse rdeče. Prišli smo do nekakšnih vrat. Vrata so se odprla, dobili smo očala in si ogledali film v 4D. Po končanem filmu smo se zamenjali z drugo skupino. Naša skupina je odšla v geološki muzej, kjer smo spoznali mineral olivin in geologijo Goričkega.  Po končanem ogledu smo se zopet okrepčali iz nahrbtnika. Ker je vsega lepega enkrat konec, se je tudi naš izlet bližal h koncu. Odpravili smo se na avtobus in proti domu. Nekateri so spali ali se pogovarjali. Počasi smo se bližali domu, nekoliko utrujeni, a zelo zadovoljni. Poklicala sem starša in prišla sta pome. Polna vtisov in novih doživetij sem hitela pripovedovati svojima staršema o preživetem dnevu.

Zala HORVAT, 7. a (2014/2015)

V četrtek, 18.09.2014, smo naj učenci in naj razred šli na nagradno ekskurzijo. Najprej smo šli v Pustolovski plezalni park v Prekmurju. Tam smo dobili vso potrebno plezalno opremo. Najprej smo morali opraviti začetniški poligon, kjer so nas učitelji plezanja seznanili z varnim plezanjem.  V plezalnem parku so bile štiri različne plezalne proge. Rumena, zelena, modra in črna. Črna proga je bila najbolj visoka in najtežja. Nekateri učenci smo preplezali vse proge, nekaterim pa je bilo to prenaporno. V parku smo se zabavali tri ure, potem pa smo šli dalje v Doživljajski park Vulkanija na Goričkem. Tam smo se razdelili v dve skupini. Najprej smo si ogledali film o vulkanih in med filmom smo spoznali maskoto Vulkanije, krta Olija. Po filmu smo šli v lavino cev, ki je peljala do dvigala, s katerim smo se spustili v središče vulkana, kjer je postalo zelo vroče. Prišli smo do sobe, kjer smo si ogledali 3D film o nastanku Zemlje in prvem življenju na našem planetu. Krtek Oli nas je potem vrnil na površje. Odšli smo v muzej, kjer smo si ogledali različne filme o značilnostih vulkana in razstavo o geoloških značilnostih Goričkega. Ta izlet mi je bil izredno zanimiv in zelo všeč. Pridobili smo si dosti novih informacij in si povečali znanje o vulkanih. Ta izlet priporočam še drugim učencem, ker menim, da bi bil za vse zelo poučen in zabaven. 

Igor PRAVDIČ, 5.b (2014/2015)

Nekaj slik

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)