Torek, 24. 6. 2014, je bil zadnji dan pouka, ki smo ga na obeh lokacijah obeležili nekoliko drugače. Že v zraku je bilo čutiti posebno energijo in pričakovanja učencev, ki so na ta dan prejeli spričevala, različna priznanja in pohvale. To je bilo plačilo za njihov celoletni trud in delo.

Na lokaciji Zavrč smo najprej pričeli s prireditvenim delom in nato z druženjem po razredih. V Cirkulanah pa so se učenci najprej zbrali v razredih s svojimi razredniki in v sproščenem vzdušju pričakali zaključno prireditev, ki je bila domoljubno-počitniško obarvana.  V sproščenem tonu so jo povezovali in pripeljali h koncu učenci 3. a in 4. a, ki so v tem šolskem letu že večkrat pokazali svoje talente. Zbrani so bili okrog mize, ki je bila še polna potrebščin, knjig, beseda pa je tekla o domovini Sloveniji, o njenih lepotah, posebnostih, večjih mestih, o doživetjih na zaključnem izletu. Z okusnimi češnjami jih je sredi pogovora presenetil naš novi učenec Mirko iz Kopra. Učence je pozdravil kar v primorščini. Program so popestrili harmonikarji, otroški in mladinski pevski zbor, plesalci iz 2., 3. in 4. razreda, ki so nas povabili kar na morje, na obalo … Z besedo, pesmijo in plesom smo se poklonili naši domovini, ki je ena in edina, majhna, a veliko vredna.

Ob vsem se nam je porodilo veliko prijetnih misli in v trenutku smo se zamislili, kako hitro je minilo to šolsko leto – kot bi mignil. Spoznali smo, da je poletni čas odlična priložnost za spoznavanje novih pokrajin, prijateljev, lepih občutkov in tako svet postaja – postane lepši.

V drugem delu je učence, učitelje in  delavce šole nagovorila ravnateljica, ga. Suzana Petek, ki je v svojo družbo povabila posamezne učence in njihove razrednike, podelila pohvale za naj učence, knjižne nagrade ter sladke pozornosti, na posebni mizi pa jih je čakala Zlata knjiga, v katero so se s ponosom podpisali. To je bil poseben trenutek za posameznike in njihove sošolce, ki so jim z navdušenjem zaploskali. Mogoče je bila to spodbuda, da se v naslednjem šolskem letu v knjigi znajde tudi njihovo ime. Izbran je bil naj razred in naj športnik; V Cirkulanah 4. a in naj športnica Viktorija Zadravec in Blaž Belšak,, v Zavrču pa Nika Fijan.  Ob tej priložnosti sta bila omenjena tudi razreda, ki sta se v tem letu izkazala pri zbiranju starega papirja (1. b in 3. a).

Naše srečanje smo zaključili s prijetnimi besedami ge. ravnateljice, ob 11.30 uri pa z lepimi željami pospremili naše učence počitniškim doživetjem naproti.

Irena Vesenjak in Petra Bratuša, učiteljici ŠNO

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)