V četrtek, 26.6.2014, smo se člani planinskega krožka podali na dvodnevni planinski tabor na Boč. Odhod minibusa izpred šole je bil ob 8.00. Drugi dan v petek, smo se vrnili v popoldanskih urah.

Minibus nas je odložil v Zgornjih Poljčanah, kjer smo začeli pohod. Po planinski poti čez Babo smo prispeli do planinskega doma čez dobro uro. Odložili smo odvečno opremo, si spočili in se podali na vrh Boča – štajerskega Triglava, kot mu nekateri radi rečejo. Na poti na vrh smo si obiskali še jamo Balunjačo, pogumno prešli zahtevnejši del poti varovan z jeklenicami in si ogledali ferato. Po osvojitvi vrha, smo se povzpeli na razgledni stolp, žigosali dnevnike se fotografirali, pomalicali in se po drugi poti vrnili v dom.

Čas, ki nam je ostal do večerje bomo zapolnili s športno rekreativnimi dejavnostmi in osnovami samovarovanja v gorah. Preskusili smo se v vrvni tehniki, se naučili pravilne rabe varovalne opreme planinca saj smo na horizontalni in vertikalni vrvni ograji preskusili delovanje enodelnega varnostnega pasu, samovarovalnega kompleta in funkcijo drsnih vozlov. Vsak je preskusil, kako v primeru padca skrajša dolžino zdrsa Machardov vozel.

Po večerji pa organizirali še nočni pohod s svetilkami. Kljub temu, da smo želeli odkriti in srečati ‘strašnega zmerjasca’ nam ni uspelo. Zgleda, da je ugotovil, da smo sami korajžni in se ni trudil z nami.

Drugi dan smo si po poznem zajtrku ogledali cerkvico sv. Miklavža, požiralnik, spoznali nekaj tam rastočih rastlin in se počasi spustili v dolino. V dolino smo šli po gozdni učni poti. Na poti proti domu smo se še ustavili v prijetni restavraciji in si privoščili pico ter podobne dobrote iz njihove kuhinje.

Vreme je bilo čudovito, oskrba in pogoji bivanja v Planinskem domu pod Bočem zelo dobri in nam gotovo ni žal, da smo preživeli dva nepozabna dneva v objemu neokrnjene narave.

Hvala za poravnavo stroškov prevoza PD Cirkulane, šoli in vsem, ki so tako ali drugače prispevali k izvedbi našega že tradicionalnega dvodnevnega tabora. Za mlade planince smo poskrbeli Zlatko Bezjak, vodnika PZS Ivo Zupanič in Vili Jurgec ter mentorica Maja Tašner.

Zapisal: Ivo Zupanič

Nekaj slik 

 

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)