Nastop na gledališkem festivalu “Theaterspiele” v Varaždinu

Naša šola je letos že drugič nastopila na gledališkem festivalu “Theaterspiele” v Varaždinu, ki je potekal že 11-ič zapored v Hrvaškem narodnem gledališču. Posebnost tega festivala je, da poteka izključno v nemškem jeziku in na njem nastopajo skupine vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Letos se je tridnevnega festivala udeležilo 30 skupin iz Hrvaške, Madžarske, Romunije in Slovenije. Tako množičen obisk iz različnih držav potrjuje, kako pomembno je učenje nemškega jezika, in da k temu lahko pristopamo tudi na drugačen način.

Naša šola se je na festivalu prestavila s komično predstavo “Maxis Hut” in se odlično odrezala. V skupini je nastopalo 12 učencev (6. – 9. razred), ki se na lokaciji Zavrč učijo nemščino kot 2. tuji jezik.

V soboto, 5. 4. 2014, smo se zjutraj s kombijem podali proti Varaždinu, kjer so imeli učenci najprej vajo na odru. S seboj smo nesli kar veliko pripomočkov in kostumov, ki so bili potrebni za nastop. Po vaji smo se odpeljali na OŠ Vidovec, organizatorico festivala, kjer smo bili prijazno sprejeti in povabljeni na dobro kosilo. Kmalu je napočil čas za naš nastop v gledališču, ki so ga učenci nestrpno pričakovali. Nastopati v pravem gledališču je res nekaj posebnega in zelo zahtevnega. Na velikem odru se je potrebno še prav posebej potruditi, da publika razume sporočilo predstave. Naši učenci so bili na odru odlični, kar je potrdil odziv publike in čestitke organizatorjev. Vsak se je za svojo vlogo maksimalno potrudil in jo odigral. Po ogledu še dveh predstav smo se udeležili krajšega druženja na OŠ Vidovec in se v večernih urah podali proti domu. Bili smo utrujeni, a navdušeni in polni pozitivnih vtisov. Učenci so že izrazili željo, da bi nastopili še naslednje leto.

Iskrene čestitke!

Učiteljici nemščine
Terezija Štumberger in Vesna Koren

Nekaj slik

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)