ikonca

Februarski tehniški dan je bil pustno obarvan. Učenci iz Zavrča in Cirkulan smo spoznavali pomen pusta, različnih običajev in izdelovali pustne maske, ki jih bomo z veseljem pokazali na veliki pustni povorki v Cirkulanah. Učenci in učitelji smo se najprej zbrali v Večnamensko turistično prireditveni dvorani, kjer smo si ogledali predstavitev, ki so jo pripravili člani društva Orači iz Malega Okiča. Gospod Beno Vidovič nam je zaupal, na kakšen način izdelujejo maske, kako poteka pustno rajanje in različne navade v tem času. S seboj so prinesli korantovo obleko in kapo. To je bilo še posebej zanimivo. Ogledali smo si tudi nekaj fotografij s preteklih povork.

Po malici smo se odpravili v razrede, kjer so potekale različne aktivnosti; nekateri so izdelovali maske; s seboj so prinesli barvice, flumastre, voščenke, škarje in barvni papir (vse, kar je potrebno za izdelavo zanimive pustne maske), posebne dodatke, ki bodo prišli prav na povorki, se učili besedilo, plesali in se ob tem zabavali. Mlajši so izdelovali maske klovna, zajčka in naglavna očala z živalskimi motivi, kurenta iz kartona in barvnega papirja, napise in kode različnih vrst bombonov, 7. razredi so oblikovali mogočne leve, 8. razredi pa smo se učili ples, ki ga bomo predstavili na pustni povorki 1. marca. Ples je bil zanimiv in zabaven. Ob koncu smo smo se ponovno dobili v telovadnici. Gospod Beno Vidovič je skupaj z učenci 9. razreda predstavil korante, pokača in orače. Učenci so izdelovali okrasne kape in rože za orače, bili so nekaj posebnega. Seveda smo jih nagradili z lepim aplavzom. Tehniški dan se je lepo zaključil in verjamem, da je bil vsem všeč.

Seveda se vsi veselimo nastopa na povorki, ki bo v soboto, 1. 3. 2014. Šola se bo predstavila z različnimi maskami in upam, da navdušila, kot vsako leto.

Urška Brodnjak, 8. a (2013/2014)

Nekaj slik

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)