ikonca

Judo v Cirkulanah ima že kar dolgo zgodovino in velike dosežke. OŠ Cirkulane-Zavrč je bila med drugim tudi državni prvak v judu, iz Cirkulan pa izhaja tudi veliko odličnih judoistov.

 judo

V želji, da bi obudili stare čase in tudi današnjim šolarjem ponudili in približali ta čudoviti šport, smo se povezali z Judo Klubom Drava Ptuj. Z mesecem oktobrom smo začeli s šolo juda v novi večnamenski dvorani v Cirkulanah. Odziv je bil zelo dober, saj vadbo redno obiskuje 35 otrok. Treninge vodita trener JK Drava Ptuj, Matjaž Matjašič in učitelj športa Mitja Vidovič. Otroci so takoj pokazali, da so zelo spretni, da si želijo gibanja in dokazovanja. Učencem smo ta olimpijski šport približali tudi z ogledom Mladinskega svetovnega prvenstva v Ljubljani, kjer smo spoznali tudi našo zlato olimpijko, Urško Žolnir.

Želimo predvsem, da imajo otroci dolgoročno omogočeno redno vadbo, da se naučijo osnov juda, tisti ki bodo pokazali željo in sposobnosti, pa bodo lahko polagali prve pasove in se pomerili tudi na tekmovanjih.

Verjamemo, da se bo o judu v Cirkulanah še slišalo.

Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)