ikonca

Dne 26.10. 2013 smo se nekateri učenci osnovne šole Cirkulane v okviru projekta Zdrav življenjski slog odpravili v Ljubljano, kjer smo si ogledali mladinsko svetovno prvenstvo v judu, ki je potekalo v športni dvorani Stožice. Na pot smo se odpravili ob 13.00 iz Cirkulan, pot nas je najprej vodila do Destrnika, kjer smo pobrali še učence osnovne šole Destrnik. Nato nas je pot vodila na avtocesto.

Naša prva postojanka, skupaj z učenci Destrnika, je bila na počivališču Lopata, kjer smo imeli časa le deset minut, saj smo že zamujali. Vozili smo se še približno pol ure, nato pa smo prispeli pred dvorano Stožice. Najprej smo si ogledali celoten športni kompleks v Stožicah, nogometni stadion in športno dvorano.

Preden smo odšli v dvorano, nas je čakalo še program, ki ga je za nas pripravila Judo zveza Slovenije. Ena izmed dejavnosti je bila spretnostni poligon, imeli smo tudi judo trening, pokazali so nam tudi, kako pravilno padamo pri judu. Nekateri so dobili novo znanje, nekateri pa ga samo nadgradili.

Ogledali smo si tudi razstavo Hram slavnih slovenskih športnikov. Ko smo prišli v dvorano smo najprej poiskali sedeže, potem pa smo si ogledali tekmovanje. Med borbami smo si lahko šli kupit kakšen prigrizek ali pijačo. Nekatere borbe so bile zelo napete, ampak na koncu se je vedno le en zmagovalec. Za nekatere je bila ta izkušnja zelo posebna, saj so prvič gledali takšne boje, ali pa so si jih ogledali le po televiziji. Slikali smo se lahko tudi z olimpisko zmagovalko, Urško Žolnir in njenim trenerjem ter dobili njun avtogram. Na koncu smo si pogledali tudi podelitev medalj. Ob koncu tekme pa smo počasi odšli proti avtobusu in se odpeljali v Mc’donalds.

V Mc’Donaldsu smo si večina naročili hamburgerje. Zraven Mc’Donaldsa pa je bila tudi igralnica v katero smo se takoj zapodili. Nekaj časa smo bili v igralnici, saj je bila zabavna, naredili pa smo tudi nekaj slik.

Po 30 minutnem postanku v Mc’Donaldsu smo se odpravili na avtobus, od koder smo se odpeljali naravnost proti domu. Seveda ni manjkalo zabave, petja in fotografiranja…Nekateri so se tudi zaljubili, ampak to ostane med nami.

Še preden smo prispeli domov pa smo se ustavili v Destrniku, kjer smo odložili učence OŠ Destrnik. Domov smo se vrnili ob 23.uri. Dan je bil zelo zabaven in zanimiv. Ta dan nam se je zelo vtisnil v spomin, slikali smo se z znanimi osebami, videli smo kako se pravi judoisti bojujejo in najpomembnejše, vsi smo uživali. Vsi upamo in se veselimo, da ta dan še enkrat ponovimo.

Avtorice: Nina Gorenja, Urška Brodnjak, Patricija Letonja, Patricija Petrovič in Natalija Pauko 8.a (2013/2014)

Nekaj slik sledi

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)