»POZDRAV POMLADI« proslava ob materinskem dnevu na lokaciji Cirkulane

Mogoče bi morali priznati, da smo si ob koncu marca želeli nekoliko višje temperature, več sončnih žarkov in bolj radoživo pokrajino, a se nam ni ravno izšlo. V zadnjih dneh pred prireditvijo nas je ponovno prekrila snežna odeja, da sem v trenutku pomislila na pesem Pazi, kepa, ki bi lahko bila uvod v proslavo ob materinskem dnevu.

Kljub temu pa je bil celoten marec v znamenju pomladnih misli, pozitivne energije in ustvarjalnosti na vseh področjih. Učenci so z učitelji pridno pripravljali svoje nastope in prikazali odlične točke na velikem pomladnem odru. Z venčkom, spletenim iz prisrčnih pesmi, instrumentalov in plesov, smo v torek, 26. 3., pozdravili pomlad in se zahvalili mamam, ki v mesecu marcu praznujejo svoj praznik.

Prireditev se je pričela sproščeno, nagajivo – s plesom deklic, ki so s pesmijo pozdravile pomlad in nam pričarale skrivnosten nasmeh na obraz – v trenutku smo pozabili na beli svet okrog nas. Otroci so spregovorili o najlepšem letnem času in njegovih čarih:

P – bi pomenil prebujanje narave, pričakovanje nečesa lepega, novega.
O – odsev zvezdnega neba v potoku.
M – mamin praznik in srečo v očeh
.
L – lepoto pokrajine, ki si nadeva pisano obleko.
A
atovo priložnost, da mami podari kakšen cvet ali poljub več.
D
– dneve, ki postajajo daljši, toplejši, lepši.

Prireditev so povezovali učenci 2., 3. in 4. razreda (Dominik Štular, Taja Potočnik in Lea Finžgar). Program so pričeli vrteški otroci, nadaljevali pa so ga učenci od 1. do 9. razreda. Z odlično pripravljenimi točkami, ki so zajemale skorajda celotne razrede, so dokazali, da posedujejo izrazit pevski, glasbeni in plesni talent. Navdušenje je bilo opazno. Vzdušje v dvorani je bilo zelo sproščeno in občinstvo je nastopajoče večkrat nagradilo z aplavzom. Prireditev je sklenila ga. ravnateljica, Suzana Petek, ki je v nekaj besedah zaobjela bistvo celotnega dogajanja.

Zagotovo velja zahvala vsem tistim, ki so kakorkoli pomagali pri nastajanju in izvedbi celotnega dogajanja. Četudi s pozitivnimi mislimi, vzpodbudno besedo, sproščeno gesto. To so drobne pozornosti, ki ogromno štejejo. Velika pohvala učencem, ki so nas presenetili z odličnimi točkami, in zahvala staršem ter vsem obiskovalcem, ki so kljub snežnim razmeram napolnili novo športno dorano in pokazali, da cenijo naše delo in trud.

V srcu ostaja prijeten spomin na druženje z našimi najdražjimi in to je največji poklon.

Irena Vesenjak, Marija Petrovič in Marjana Duh

Nekaj slik

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)