Športni popoldan za učence 7.-9.razreda

V Cirkulanah in v Zavrču je v sredo in četrtek, 16. in 17. oktobra 2019, več kot 80 udeležencev iskalo zaklad.

Učenci 7., 8. in 9. razredov (izbirni predmet Šport za zdravje) in njihovi gostje (starši, stari starši, tete, strici…) so s pomočjo mobilnih telefonov in aplikacij ter lastnih hitrih nog in sivih celic iskali pot do zaklada. Pot jih je vodila čez 8 točk v okolici šole, ki so bile označene z QR kodami, na vsaki postaji pa so morali rešiti enostavno nalogo iz osnov programiranja! Udeleženci so tekmovali v skupinah po 4 in so v povprečju med postajami pretekli vsak cca. 4 km. Vsem sodelujočim je uspelo najti zaklad in rešiti vse naloge. Predvsem pa so bili veseli druženja in gibanja na svežem zraku. Tovrstna aktivnost jim je bila zelo všeč, saj smo sodobne tehnologije, ki jih zanimajo, združili z gibanjem, ki ga prav tako zelo potrebujejo.

Aktivnost smo izvedli kot ena izmed treh šol v Sloveniji, s podporo Digitalnega inovativnega stičišča Slovenije in podjetja Google v okviru evropskega Codeweek meseca in projekta @Simbioza.

Najboljše tri ekipe smo tudi nagradili (USB zapestnice, Chipolo, e-knjige, nahrbtniki…), ostali udeleženci pa so prejeli tolažilne nagradice v obliki čokoladic in spominskih nalepk Codeweek.

Mentorji – športni pedagogi, ki so aktivnost pripravili v sodelovanju z učiteljem računalništva, so bili zelo zadovoljni z izvedbo, vložen trud pa je bil poplačan z zadovoljnimi obrazi vseh udeležencev.

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)