V petek, 21. junija 2019, je učence od prvega do četrtega razreda obiskala avtorica knjige DREVESA ŽELIJO ŽIVETI – ga Tereza Vidovič. Gospa Tereza je predana  drevesom, naravi, zato veliko prostega časa preživi prav med njimi.

Z učenci smo nekaj časa, čudovitega časa, preživeli med drevesi, pod drevesnimi krošnjami, se ohladili v njihovi senci in se sprostili. Občutili smo svobodo.

Avtorica knjige se je z učenci pogovarjala o koristnosti dreves. Še posebno pomembna in potrebna so v mestih. Učenci so ugotovili, da drevesa ne čistijo samo zraka, vode in zemlje, ampak imajo na nas tudi zdravilen učinek. Oddajajo tudi veliko zdrave energije.

Sledila je meditacija, med katero so učenci kar obmirovali, zatisnili očesa in si predstavljali, da so mogočna drevesa.

Za počitniški čas pa so dobili tudi domačo nalogo. Kaj? Naloga med počitnicami? Ja, ampak, to je posebna naloga. Tudi starši so povabljeni, da jo vsak dan opravijo. Torej – med počitnicami objemajmo drevesa, se ob njih ustavljajmo, se z njimi pogovarjajmo in preprosto – radi jih imejmo. Kaj je lepšega, kot poslušati in slišati ptice v krošnji dreves?

Gospa Tereza je polepšala naš čas pred počitnicami, mi pa ji želimo, da še veliko časa preživi v naravi, med drevesi, pa da se še kdaj vrne v naše kraje.

Marica Zebec

 

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)