Začul sem tihe korake po stopnicah. Prišla je mati; stopala je počasi in varno, v roki je nesla skodelico kave. Zdaj se spominjam, da nikoli ni bila tako lepa kakor v tistem trenutku…

V sredo in četrtek smo s kulturnim programom obeležili državni praznik – Prešernov dan. Letošnja prireditev je nosila naslov Ivan in skodelica črne kave. V programu smo se sprehodili skozi življenje in pisateljsko pot enega naših največjih ustvarjalcev – Ivana Cankarja. Cankar se je veliko družil s pesnikom Otonom Župančičem, zato so učenci predstavili tudi nekaj njegovih pesmi. Na pesnika Franceta Prešerna  smo se spomnili s sonetoma Apel in čevljar ter O, Vrba.

8. februarja vsako leto muzeji in druge kulturne ustanove na široko odpirajo svoja vrata. Na ta dan si lahko brezplačno ogledate veliko število ustanov in kulturnih prireditev, ki potekajo v spomin Franceta Prešerna. Kulturo našega naroda ohranjamo tudi z branjem knjig, kajti le tako bomo nadaljevali tisto, kar so s svojim ustvarjanjem zastavili že naši pesniki in pisatelji.

Želimo vam, da preživite prijeten dan kulture.

Učenci in delavci šole

 

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)