V petek, 10.3.2017, smo se zbrali predstavniki šolske skupnosti iz enote v Zavrču, da bi se pogovorili o prihodnosti otrok. Vsak razred je imel svojo temo, o kateri smo se pogovarjali. Pogovarjali smo se o prihodnosti, družini, vlogah otroka v družbi, odgovornostih in motivaciji.

9.b Razred je obravnaval temo: “Razlika med karierno in poklicno orientacijo, in vpisi v srednje šole.”. 8.b razred se je pogovarjal o osebnem razvoju otroka. Učenci 7.b so razmišljali bolj splošno: “Otroci in načrtovanje prihodnosti”. 6.b je razmišljal kako podpirati otroka, da se bo lahko prilagodil družbi. V 5.b so razmišljali o vlogi otroka v družini in družbi. 4.b je oblikoval cilje na temo: “Kdo sem in kakšen želim postati?”.

Izbrali smo tudi predstavnika za medobčinski otroški parlament, ki bo 15.marca na Ptuju. Na zasedanju bosta našo šolo zastopala Lion Kokot iz 6.b razreda in Mateja Golc iz 9.a. Zahvaljujem se učencem, ki so se potrudili, razmišljali in tudi delili svoje poglede na zgoraj omenjene teme.

Besedilo zapisala:

Predsednik šolske skupnosti: Leonardo Punčec in Minea Gabrovec

 

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)